Data- of computernetwerken

DEZE PAGINA IS NOG NIET HELEMAAL GEREED.

Een datanetwerk of computernetwerk wordt gevormd door verschillende computers en randapparaten zoals printers, scanners en switches onderling met elkaar te verbinden via netwerkkabels of draadloos via een wifi netwerk en zo’n netwerk heet een LAN (local Aria Network) of in gewoon Nederlands een lokaal netwerk.
Een LAN is tegenwoordig van groot belang om allerlei gegevens van en naar elkaar te kunnen versturen en dan het liefst zonder onderbrekingen.

LAN (Local Area Network)
Alle computers welke meestal redelijk dicht bij elkaar staan of een andere verdieping in hetzelfde gebouw, school of gebouwencomplex zijn meestal met elkaar verbonden via kabels wordt nog steeds van een LAN genoemd.

VTS Haarlem legt volledig afgemonteerde bekabelde netwerken aan voor het aansluiten van alle computers en randapparatuur op de gewenste werkplekken al die niet gecombineerd met een snel en veilig wifi netwerk voor bedrijven, scholen, kantoorgebouwen of bij particulieren thuis.
dienen RJ-45 contactdozen ook wel outlet’s genoemd te worden aangelegd op die plaatsen waar computers of randapparatuur zullen worden gebruikt.
Deze outlets samengebracht op een centraal punt meestal een patchkast. worden met behulp van datakabels aan te kunnen sluiten en te garanderen van een goede verbinding

Heeft u vragen over een computer of datanetwerk voor kantoor of thuis, neem dan contact met ons op

Telefoon 023-545 20 70
Email: info@vts-haarlem.nl